مکتوس

سئو سایت ها

مکتوس

سئو سایت ها

رفتار شناسی مرغ مادر در گله

‏2‏‎-‎‏2‏‎ 

‎تکامل جنسی پرندگان نیاز به آموختن منش تشخیص جفت مناسب خود را دارا هستند . این قضیه که تشخیص کالا مخالف برای ‏جفت گیری در بعضا از پرنده ها ، حتی نسبت به آدم است‏‎ .‎ 

یادگیری تشخیص محصول مخالف با نام نقش پذیری جنسیتی مطرح گردیده و اغلب پیش از وصال پرنده به سن بلوغ ، ‏انجام می شود . این دوره ی یادگیری فاقد محدوده ی هنگامی و توصیف معلوم است‏‎ .‎ 

در خروس دربین 10 تا 12 هفتگی این یادگیری صورت می دهد‏‎ .‎ 

‎ ‎در قبل تصور بر این بوده که نگهداری موجودات نر به طور غیر وابسته تاثیر چندانی بر مقدار تولید منی ندارد ، ‏اما در یکی از نظارت های انجام گردیده ، با وجود عدم پایین تاثیر قرار دریافت کردن حجم منی تولیدی ، کیفیت منی در ‏حیواناتی که بدور از حیوان ماده مراقبت می شدند ، کاهش یافت‎ .‎ 

‎ 

‎‏3-2‏‎ ‎تحریک جنسی تفاوت میزان میل جنسی در طیوران نر یک گونه ، این نظریه را مطرح می نماید که می بضاعت به منظور ارتقا ‏بازدهی واحدهای مراقبت طیور مادر ، بر شالوده رفتارهای جنسی ، اشخاص نر گله را تعیین کرد . چنین انتخابی ‏در سطوح آزمایشی کاملاً موفقیت آمیز بوده میباشد ، اما نیاز به آشنایی و نظارت بی نقص و هم جانبه ی اخلاق ‏پرندگان تحت ارزیابی دارد‏‎ .‎ 

خرید مرغ

در آزمایشی که انجام شده و تنها برهان انتخاب ، نرخ جفت گیری پرنده ی نر تعیین گردیده بود ، یک‌سری از اشخاص ‏انتخاب شده با وجود بالا بودن نرخ جفت گیری ، در بخش اعظمی از موارد آمیزش کاملی نداشته اند . پژوهش دیگری ‏با در نظر دریافت کردن جزییات عمده ، تعیین را در طول بیست نسل بر پایه آمیزشهای بدون نقص انجام بخشید و فیض ی ‏عمل ، افزایش به طور بدون نقص معنا دار مقدار میل جنسی طیوران بود . متاسفانه تعیین مداوم برای رفتارهای جنسی ‏، به علت ارتقا تعداد پرش ها ، سبب ساز کاهش اندازه منی به ازای هر توشه آمیزش می شود . ولی قابلیت در دست گرفتن ‏تعداد پرش ها در وضعیت آزمایشی وجود داراست ، ولی در سطوح صنعتی این امکان میسر نیست‎ .‎ 

بی شک وتردید چه بسا در گله های تبارک ، تعداد دفعات جفت گیری ، چه در پرنده ی نر و چه ماده محدود میباشد . نوع ‏رفتارهای جنسی چه در پرنده ی نر و چه ماده ، تا حدی زیر تاثیر طرف مقابل می باشد . پژوهش های کهن انجام ‏شده حاکی از این می باشد که خروس های برنا عمده تمایل به جفت گیری با مرغ های ارضا گردیده دارا‌هستند . همینطور ‏این مرغ ها در برابر خروس های جوان مقاومت کمتری از خویش نشان می دهند‏‎ .‎ 

نقش اساسی سلنیوم در سیستم آنتی اکسیدانی موجود زنده

علاوه بر نقش اساسی سلنیوم در سیستم آنتی اکسیدانی موجود زنده، سلنیوم در ساختار سلنوپروتئینهای مختلفی مانند ‏تیوردکسین ردوکتاز، سلنوپروتئین‎ P‎، سلنوفسفات سنتتاز، سلنوپروتئین کپسول اسپرم، دیودینازهای هورمون ‏تیروئیدی حضور داراست . 

سلنوپروتئینهای کشف گردیده در سلولهای پستانداران، به برهان ضرورت در دفاع آنتی ‏اکسیدانی بدن، سعی هورمونهای تیروئیدی، سیستم ایمنی (به ویژه ایمنی سلولی)، تشکیل و تحرک اسپرم و ‏عملکرد پروستات اهمیت دارند‏ اشکال 

سلنیوم مورد استفاده در صنعت‎:‎ سلنیوم به دو صورت در طبیعت وجود دارد: آلی و غیر آلی . سلنیوم غیر آلی در فرمهای سلنایت، سلنیت، سلناید ‏همچنین به فرم فلزی یافت می گردد . در مقابل گیاهان، سلنیوم را از خاک به فرم سلنایت یا سلنیت اخذ کرده و ‏سلنوآمینواسیدها را سنتز می نمایند . بدین ترتیب سلنیوم یک بخشی از آمینو اسیدهای متیونین و سیستئین میباشد که با ‏گوگرد جایگزین شده است‏‎ .‎ 

خرید اینترنتی مرغ

سلنیوم غیر آلی (اساساً به فرم سلنایت) در 20 سال قبلی به طور گسترده به تیتر کامل کننده غذاهای حیوانی به کارگیری ‏شده می باشد . تجربه به کارگیری از سلنیوم در تغذیه حیوانات امروزه به ما اطلاعات مهمی برای شعور بخش اعظم نقش ‏بیولوژیکی این عنصر میدهد . محدودیتهای به کارگیری از سلنیوم غیرآلی به خوبی شناخته گردیده هست مثل سمی بودن، ‏اثرات متقابل با سایر عناصر، ذخیره کم، همت زیر انتقال به شیر و گوشت و توانایی اندک برای حفظ ذخیره ‏سلنیوم در تن . متعاقباً بخش متعددی از عنصر مصرف شده، دفع میشود . علاوه بر این یون سلنایت دارنده اثرات ‏پرواکسیدانی نیز می باشد‏‎ (Spallholza، 1997‏‎) . ‎اما شکلی از سلنیوم که امروزه استعمال از آن مورد توجه ‏زیادی قرار گرفته مخمر سلنیوم یا سلنیوم آلی است که با الگوبرداری از طبیعت ساخته شده میباشد . یعنی در ساختار ‏آمینواسیدهای گوگرد دار ، سلنیوم جایگزین گوگرد گردیده می باشد . مزایایی که برای سلنیوم آلی تیتر می شود عبارتند ‏از: سلنیوم آلی از محل جذب آمینواسیدها جذب می شود بنابراین دارنده اثرات متقابل با سایر مواد معدنی و رسوب ‏نمی باشد و تماما قابل جذب بوده و در بدن نیز ذخیره می شود . 

لذا با به کارگیری از سلنیوم آلی می بضاعت و توان غذاهای بی نیاز ‏شده برای مصرف انسانی مثل تخم مرغ، شیر و گوشت غنی گردیده را تولید کرد‏

عوامل موثر بر بازده سیستم آنتی اکسیدانی‎

فاکتورهای جیرهای فرنگی مهم ترین عواملی می باشند که بازدهی سیستم آنتی اکسیدانی مو جود زنده را تحت تاثیر ‏قرار وارد می کنند . آنتی اکسیدانهای ارگانیک و خنثی، همپابا مرحله سلنیوم، منگنز، روی و مس در جیره به نگهداری سطح ‏کارآمد آنتی اکسیدانهای فرنگی در بافت امداد می کنند . ترکیب مطلوب جیره اذن می‌دهد که آنتی اکسیدانهایغذا ‏به طور کارآمد جذب و متابولیسم شوند . جایگاه حرارت، رطوبت و بقیه موقعیت محیطی مطلوب برای نگهداری در ‏برابر ساخت رادیکالهای آزاد قضیه نیاز هستند‏‎ .‎ 


یک بالانس بحرانی و حیاتی در سلول در در میان تشکیل رادیکال آزاد و دفاع آنتی اکسیدان و سیستمهای ترمیمی ‏وجود دارااست .یعنی در شرایط فیزیولوژیکی یک تعادل در میان آنتی اکسیدانها و پرواکسیدانها به وجود می آید و ‏رادیکالهای آزاد به وسیله سیستم آنتی اکسیدانی خنثی میشوند‎ .‎ 


استرس 


و تاثیر آن در ایجاد رادیکالهای آزاد‏‎:‎ یک عدد از عوامل اصلی در افزایش ساخت رادیکالهای آزاد، گونه های متفاوت استرس می‌باشد . حالت تنش زای مختلفی باعث ‏افزایشساخت رادیکالهای آزاد استرس اکسیداسیونی شده یعنی مشکل در بالانس پرواکسیدان – آنتی اکسیدان که ‏منجر به زخم بافت میگردد . موقعیت تنش زا عموماً به سه گونه طبقه بندیمی‌شوند . جور دارای اهمیت آنان استرس های ‏تغذیهای می باشد مشتمل بر سطح ها بالای اسیدهای چرب غیر اشباع با تعدادی باند دوگانه، کمبود ویتامین‎ E‎، سلنیوم، ‏روی یا این که منگنز، مقدار بالای آهن، مقادیر بالای ویتامین‎ A (‎هایپرویتامینوزیس) و حضور سموم و ترکیبات سمی ‏مختلف‎ .‎ 

خرید مرغ


نوع دوم فاکتورهای استرس زا، موقعیت محیطی می‌باشند مثل ارتقاء حرارت و رطوبت، کمبود اکسیژن، تشعشع ‏و . . . . جور سوم فاکتورهای استرس زای داخلی دربرگیرندهبیماریهای ویروسی و باکتریایی متعدد همچنین پاسخهای ‏آلرژیک می باشد . تمام حالت استرس ذکر شده در بالا، ساخت رادیکالهای آزاد را با کاهش جفت شدن اکسیداسیون ‏و فسفریلاسیون در میتوکندری تحریک می‌کنند که سبب ساز به ارتقاء تراوش الکترون و ایجاد بیش از حد رادیکال ‏سوپراکسید میشود . زمانی که تولید رادیکال آزاد اکثر از گنجایشسیستم آنتی اکسیدانی برای خنثی سازی باشد، ‏پراکسیداسیون چربی سبب ساز زخم به لیپیدهای غیراشباع در غشاء سلول، آمینواسیدها در پروتئینها و نوکلئوتیدها در‏‎ ‎DNA ‎میشود . در نتیجه، یکپارچگی سلول و غشاء به هم میریزد . جراحت غشاء با کاهش سعی جذب مواد مغذی ‏‏(شامل ویتامینهای محلول در آب که سیستم انتقال فعال برای جذب کارآمد حتمی است) همپاگردیده و سبب به عدم ‏بالانس ویتامینها، اسیدهای آمینه و موادسازنده معدنی می‌شود . تمام این وقایع سبب به عملکرد ضعیف تولیدی و ساخت ‏مثلی حیوان می‌شوند . اینوضعیت با کاهش تلاش سیستم ایمنی و تغییرات غیر مناسب در سیستم قلبی ـ عروقی، مغز ‏و سیستم عصبی و ماهیچهای به واسطه ارتقاء اکسیداسیون لیپید تشدید میشود‎ .‎ 

نکات کاربردی در باره پرورش خروس

‏22‏‎) ‎دادن و گرفتن دان به خروس جزء طبیعت مدیریت خروس میباشد هر چه کار خروس اکثر باشد احتیاج به ‏دان بخش اعظم است‏‎ .‎ 

‏23‏‎) ‎خروس هایی که در برهه زمانی رویش از رشد عقب می افتند در 24 هفتگی بالغ نمی شوند بلکه در 30 هفتگی ‏و وقتی بالغ می شوند که دیگر مرغ ها آن‌ها را نمی پذیرند . این خروسها خوش مالامال و بال میمانند وبا علایم ‏ولگردی وتحرک بالا بخصوص درساعات ظهروزمان استراحت مرغ وخروسها در سالن چشم می شوند . این ‏خروسها خیر صرفا هیچ نقشی در جفتگیری و باوری گله ندارند ،بلکه مزاحم جفت گیری دیگر خروس ها نیز میشوند ‏و به همین علت می بایست از گله حذف شوند‏‎ .‎ 

‏24‏‎) ‎بهترین بازه زمانی محاسبه وارزیابی میزان فعالیت خروس ها،صبح بعداز نور و عصر گذشته از خاموشی می ‏باشد . خروس ها ی فعال در این زمانها سر را بالا نگه داشته و در شرایط جفت گیری هستند‏‎ .‎ 

خرید اینترنتی مرغ

‏25‏‎) ‎خروس فعال در اواسط روز در بین مرغ ها استراحت میکند‎ .‎ 

‏26‏‎) ‎زمان مصرف دان در خروس ها بایستی در اختیار گرفتن شود در صورتی که مصرف دان کمتر از یک ساعت باشد، باید ‏تجدید لحاظ شود‏‎ .‎ 

‏27‏‎) ‎اسپایک(تزریق خروس جوان به گله) در گله های آمریکا انجام می‌گردد و در بریتانیا همگانی نمی باشد . . مقطع ‏اسپایک از روی ترابل شوتینگ تخم مرغها گزینش میشود‎ .‎ 

‏28‏‎) ‎تولید در گله های مادر به سه تراز تقسیم می‌گردد تراز نخستین از اولِ ایجاد تا 34 هفتگی ، تراز دوم از ‏‏34 تا 50 هفتگی ، سطح سوم از 50 تا حذف گله .معمولا در نصیب انتهایی افت هچ چشم می شود و این مشکل ‏دراکثرنقاط جهان وجود دارااست . ارزیابی باروری تخم مرغ ها نشان میدهد که چه هنگامی می بایست اسپایک کرد البته بازه زمانی ‏معمول آن حدود سنین 42 تا 46 هفتگی است‎ .‎ 

‏29‏‎) ‎در اسپایک 30 درصد خروسها جابجا می‌گردد و بعد از 5 هفته تفاوت هچ چشم خواهد شد‏‎ .‎ 

‏30‏‎) ‎معیارمدیریت مطلوب خروس در گله دست کم 85 درصد جمعیت خروس ها می باشد . به عبارت دیگر هر گاه ‏‏10-15 % خروس ها از شرایط نرمال مسافت گرفتند بایستی فکری به حال گله کرد‏‎ .‎ 

‏31‏‎) ‎بعد از پیک ، وزن خروس چندان ملاک نمی باشد و می بایست باروری گله مد نظر باشد چک حالت سینه باید ‏انجام شود خروس سنگین وزن احتیاج به دان عمده دارااست عضله سینه نباید بررسی برود‏‎ .‎ 

‏32‏‎) ‎روابط رفتاری و تعلق در میان مرغ و خروس بسیار محکم می باشد .براین اساس ازهرگونه اعمال برنامه های برهم ‏زننده این ارتباط ها که موجب کاهش جفتگیری ونطفه داری ودرنهایت کاهش عملکردسرانه جوجه تولیدی و کاهش ‏سودآوری گله مرغ مادرمیشوداجتناب نمایید‎ .‎ 

‏33‏‎) ‎ازمعایب اینترا اسپایک ( انتقال وتعویض خروس دربین سالنهای یک فارم) به نیز زدن روابط وعلاقه جور ای ‏ازمرغها به یک خروس ومدت مقطع اضطراری برای ایجاد ارتباط ها ورفتاروابستگی مجدد در بین جمعیت دیگر واحتمال افت ‏هچ می باشد‏‎ .‎ 

نکات کاربردی در باره پرورش خروس

‏11‏‎)‎ریختگی مالامال های بال و شانه شدن پر های پهلو خروس نشانه دقت دوچندان مرغ ها به حیوان می باشد، هرچه ‏خروس بخش اعظم مورد اعتنا مرغها باشد، باید جواب وعکس العمل بیشتری ازخودنشان بدهد که لازمه آن تامین ‏بودن احتیاجات حیوان به انرژی و مواد مغذی می باشد و به این ترتیب مدیریت مناسب تغذیه خروس ها نقش دارای اهمیت پیدا ‏میکند‎ .‎ 

خرید مرغ

‏12‏‎) 

‎افت کار خروس ها به علت فقدان انرژی و مواد مغذی مورد نیاز حیوان رخ می دهد و بیضه های حیوان ‏شروع به کوچک شدن می نماید ‏13‏‎) ‎پریدگی رنگ رخ آرم شروع افت کار خروس هاست و این پریدگی رنگ به سپید شدن صورت منتهی ‏می شود و رابطه مستقیمی با فرآیند کوچک شدن بیضه ها دارد‏‎ .‎ 

‏14‏‎)‎کم رنگ شدن رخ خروس بصورت تدریجی واقعه می افتد و متعاقب آن ریلکس شدن عضله سینه رخ می دهد‏‎ .‎ 

‏15‏‎) ‎درصورت تشخیص به موقع براساس ارزیابی مداوم، پس از تامین دان زمینه نیاز، حالت رنگ چهره ‏بسرعت وطی یک هفته به اکنون معمولی گشوده می گردد‏‎ .‎ 

‏16‏‎) ‎برگشت عضله سینه به وضعیت نرمال به آرامی وبا تاخیر چهره می گیرد‎ .‎ 

‏17‏‎)‎درسنین 18تا24 هفتگی وبخصوص درزمان آغاز تولید،بافت چربی زیرپوستی درمرغها بایستی بررسی ‏شود که ملموس باشدوگرنه ، مرغها در سنین 24 تا 30 هفتگی دچارلنگش و پر ریزی خواهند شد‏‎ .‎ 

‏18‏‎)‎دان خروس دردوره ساخت بایستی بطور مداوم ارتقاء یابد و از آنجایی که افزایش 1گرم دردان مصرفی محسوس ‏نبوده وهیچگونه تحریکی درفعالیت خروس ایجادنمی نماید . بهتراست بجای ارتقاء 1گرم درهفته،3گرم دان هر ‏‏2هفته وبصورت روتین ارتقاء داده شود‏‎ .‎ 

‏19‏‎)‎درارزیابی 

رنگ پریدگی صورت خروس ها وتحلیل وضعیت موحود برای اصلاح مدیر تغذیه به 3 شرایط ‏ذیل اقدام نمایید‎:‎ الف ) در فرآیند آغازین بررسی رفتن خروسها شارژ دانی به میزان2-4گرم بمدت یک هفته موثرخواهد بود . در ‏آخر هفته محاسبه مجدد انجام می گردد در صورتی که زود تشخیص داده شده باشد رنگ فیس به حال معمولی بر ‏میگردد . در شرای موقعیت به درحال حاضر عادی رجوع و برگشت 30% دان را پس می گیریم و در صورتی که فرایند رو به بهبود ‏مشاهده شد ولی به شرایط نرمال نرسید از دان حیوان ناچیز نکرده با همان عدد سرانه دان ادامه میدهیم‎ .‎ 

ب )در چهره شدید بودن عقب افتادگی وتحلیل رفتن خروسها دربین 5 تا 7 گرم دان بیش تر گردیده ومانند مسئله پیشین ‏عمل می شود‏‎ .‎ 

پ)در تراز شدید خیس 8 تا 10 گرم بیشتر شود و پس ازیک هفته نظارت مجدد انجام دهید‎ .‎ 

‏20‏‎) ‎افزایش وزن طیوران در سن 18 تا 30 هفتگی صورت می دهد در این سنین باید در دست گرفتن مناسبی بر این پروسه انجام ‏شود اما در شرای وزن بیش تر داشتند ( مثلا 150-200 گرم ) نباید وزن را به استاندارد گشوده گرداند و بایستی با همان ‏فاصله ادامه داد . در هر فیس خروس سنگین وزن و بارور خوب تر از خروس سبک و نابارور است‏‎ .‎ 

‏21‏‎) ‎در هر بازدید باید با حواس مختلف تا جای ممکن اطلاعات توده آوری و بطور روزمره برای هر سالن ‏جداگانه تصویب شود‎ .‎